De beste Bluetooth tracker

De beste Bluetooth tracker

Ze worden steeds populairder: Bluetooth Trackers. Maar wat zijn het ? En wat kan ik ermee? Wereldwijd werden er (als we de fabrikanten moeten geloven) al ruim 20 miljoen verkocht, maar welke moet je dan kiezen? The Wirecutter, onderdeel van The New York Times Company, deed 30 uur onderzoek. Veel leesplezier!

 

‘The best Bluetooth tracker’ 

Bluetooth trackers zijn kleine gadgets die je aan (of in) belangrijke spullen vast maakt die u niet kwijt wilt raken, zoals sleutels, een tas of portemonnee. Je kunt dan een App gebruiken om de tracker op een kaart te zien en een geluid af te laten spelen; zolang hij binnen Bluetooth bereik is. Na het doen van 20 uur onderzoek en 30 uur hand-on testen van de top potentiele trackers van de afgelopen twee jaar. Zijn wij van mening dat voor de meeste mensen de Tile Mate de beste Bluetooth tracker is. In onze test, had de Tile het beste bereik en het geluid is luider en gemakkelijker om te horen dan de bij de andere trackers. De crowd-functie laat andere Tile gebruikers anoniem de verloren tracker te lokaliseren die dus buiten het Bluetooth bereik van de eigen telefoon is. Tile heeft het grootste netwerk van alle trackers. Al deze functies samen zorgen ervoor dat je met een Tile meer kans hebt op het terug vinden van je kwijtgeraakte spullen.

 

Bluetooth_trackers_tile_chipolo

 

Een Tile Mate vastmaken aan je sleutel, in een tas doen of onder aan een fietszadel hangen is erg eenvoudig. Zodra de Tile Mate gekoppeld is aan uw telefoon wordt er via Bluetooth gecontroleerd waar uw spullen liggen. De gratis App kun je gebruiken om een goed hoorbaar alarm op de Tile Mate af te laten gaan als je thuis bijvoorbeeld je sleutels kwijt bent; omgekeerd is er de mogelijkheid om met een druk op de Tile Mate je telefoon een deuntje af laten spelen zodat je ook deze terug kunt vinden. De App onthoudt zelfs de locatie waar die als laatst contact heeft gehad met de Tile, mocht deze buiten het bereik vallen.

 

Bluetooth_tracker_tile_slim

 

De Tile Slim is een breder, maar dunnere tracker van hetzelfde bedrijf. Omdat de Tile Mate ongeveer twee creditcards dik is, past deze perfect in een portemonnee of andere spullen waar de Tile Mate te dik voor is. Het alarm van de Slim is niet zo luid en het bereik is ook niet zo goed als van de Tile Mate, maar is uniek door het dunne ontwerp. Daarnaast profiteer je ook van de Tile crowd-functie.

 

Bluetooth_tracker_chipolo

 

‘De Chipolo Plus is een indrukwekkende goede kloon van de Tile’
De Chipolo Plus is een indrukwekkend goede kloon van de tweede generatie Tile. Het is cirkelvormig maar heeft exact de hoogte en breedte van de vorige Tile (de Tile Original, voorganger van de Tile Mate). Net als bij Tile is de batterij niet te vervangen en heeft een App die heel erg veel op de Tile App lijkt. De Chipolo Plus werkte goed in onze test, met een bereik en volume dat vergelijkbaar is met de Tile Mate. Echter, de Chipolo heeft wereldwijd minder gebruikers dan Tile, waardoor de crowd-functie minder effectief is dan bij Tile. Anders dan bij Tile, kun je bij Chipolo via het internet uw trackers en telefoon of tablet zien. Chipolo’s App is ook de enige App die goed werkt, ook al is deze beëindigd.

 

Bluetooth_tracker_trackr_bravo

 

‘De test resultaten van de TrackR Bravo waren verschrikkelijk’
Een geupdate versie van de TrackR Bravo werd uitgebracht in oktober 2015 met een zogenaamd verbeterd bereik en een luider alarm in vergelijking met het origineel. Echter in onze test was het Bluetooth bereik slecht, zelfs met de nieuwe hardware. De TrackR bravo maakte geen contact meer met de App na 17 meter, dat is minder dan de helft van de tweede generatie Tile, en maakte niet opnieuw contact ondanks dat de TrackR bravo nog geen 6 meter weg was. Deze resultaten waren verschrikkelijk in vergelijking met de andere modellen die we hebben gestest.

 

Het complete Engelse artikel over de beste Bluetooth tracker met daarin tevens het onderzoek naar de Pebblebee Honey, XY Find IT, LassoTag’s iBeacon, Pally Tech’s Smart Finder, Tintag, Voila en Pixie is te vinden op http://thewirecutter.com/reviews/best-bluetooth-tracker/

 

The Wirecutter, onderdeel van The New York Times Company onderzoekt en publiceert nieuws rondom gadgets and gear voor mensen die snel willen weten wat voor aanbod er is en wat ze moeten kiezen.