Dé Bluetooth trends van 2018

bluetooth_altijdalleskwijt_chipolo

Dé Bluetooth trends van 2018

Met 5G, Bluetooth 5 en verdere innovaties omtrent chiptechnologie, lijkt het dat we ons dit jaar op kunnen gaan maken voor een aantal verbazingwekkende nieuwe technologieën. Wordt de toekomst net zo opwindend als we durven dromen?

 

Met nieuwe technologieën en ontwikkelingen wint de trend om alles ‘smart’ te maken enorm aan populariteit!

 

Bluetooth, met zijn overvloed aan mogelijke en nuttige toepassingen, vormt het de basis voor veel innovaties in de consumententechnologie.

 

Het woord ‘smart’ lijkt het “buzzword” van 2018 te worden.

Van zelfrijdende auto’s, Bluetooth-luidsprekers die het dagelijks nieuws vertellen, kleine UV-sensoren die je aan je nagels vast kunt maken tot Artificial Intelligence in golfuitrustingen: we zullen binnenkort ons dagelijkse leven verrijken met een nieuw interactief niveau van technologie dat voorheen alleen was voorbehouden aan de grote technologiebedrijven.

 

Wat kunnen we verwachten van Bluetooth technologie in 2018?

Met alle slimme apparaten om ons heen is IoT al stevig geworteld in ons leven en klaar voor nieuwe Bluetooth-verbindingen. Hierbij 5 categorieën die het meest zullen gaan profiteren van deze enorme ontwikkeling.

 

1. Geïntegreerde en gecentraliseerde ‘Smart home devices’

De markt voor slimme huishoudelijke apparaten biedt een aantal geweldige keuzes en met Google Home, Amazon Alexa en Apple HomeKit presenteren ze elke dag hun eigen oplossingen. Wij zijn ervan overtuigd dat deze apparaten in de toekomst voor iedereen waarde gaat toevoegen. Wat overblijft is een partij die alles op één stapel krijgt.

 

Gebruikers zoeken nu naar centralisatie. Binnenkort kunnen we al onze smart-apparaten verbinden met één hub en in plaats van allemaal afzonderlijke apps te gebruiken voor elke verandering die we willen maken, kunnen we elk smart apparaat beheren vanuit slechts één of twee apparaten die we strategisch in ons huis plaatsen. Tot dusver lijken slimme luidsprekers die ook spraakopdrachten kunnen aannemen het antwoord, maar 2018 is pas net begonnen…

 

2. AI in de sport

De markt van fitness-wearables lijkt door de enorme ontwikkelingen op een kruispunt te staan. Aan de ene kant staat: Artificial Intelligence (AI) gecombineerd met apparaten die een compleet nieuwe ervaring zullen bieden. Aan de andere kant staat een langzame afname in de technologische vooruitgang, waarbij niet meer dan de huidige basisdiensten wordt aangeboden.

 

De eerste apparaten met AI komen nu al op en deze zijn niet langer beperkt tot armbanden of horloges, maar zijn nu ook te vinden in sneakers en zelfs in golfclubs. Momenteel ligt de nadruk op het volgen en analyseren van je bewegingen tijdens trainingen om te helpen bij het optimaliseren van jouw training. Natuurlijk kun je hiermee je prestaties door middel van smartphone apps ook vergelijken met vrienden of de rest van de wereld.

 

Benieuwd naar huidige en toekomstige AI ontwikkelingen in de sport, lees dan dit artikel.

 

De zorgsector loopt niet ver achter op de sportsector, maar zal een grotere uitdaging worden vanwege strikte wet- en regelgeving.

 

De ontwikkeling van technologie in de ouderenzorg is al begonnen. Het aantal ouderen groeit wereldwijd met een ongekende snelheid en de technologische vooruitgang in de gezondheidszorg zal in de komende jaren noodzakelijk blijken vanwege het tekort aan personeel. Tot nu toe zien we vooral GPS-trackers om Alzheimer- en dementiepatiënten te volgen en het gebruik van sensoren om de leefomgeving te controleren en patiënten te helpen.

 

Preventieve zorg en monitoring is de volgende stap en een aantal bedrijven zijn al begonnen met het integreren van gezondheidsmonitoringstechnologie in hun bestaande producten. Zo presenteerde L’Oréal een UV-vingernagel-sensor een verbeterde versie van hun eerder uitgebrachte UV-patch. Onlangs kwam Philips met een app die je helpt bij het volgen van de gezondheid en vooruitgang van je baby via aangesloten babyproducten. In de app geven deskundigen advies over aan leeftijd gerelateerde onderwerpen.

 

BEEC: de juiste vraag op het juiste moment 

Een ander voorbeeld van Bluetooth integratie in de zorg is BEEC. BEEC is innovatieve oplossing om vanuit één platform te instrueren, auditeren en te melden. Dit kan naar verschillende doelgroepen, denk aan medewerkers, klanten/gebruikers en (externe) specialisten. Zeker op plekken waar veel bewegingen zijn en kwaliteit van dienstverlening hoog in het vaandel staat kan BEEC een praktische tool zijn die de kwaliteit naar een ‘next level’ brengt. Het geeft meerwaarde naar medewerkers doordat het lerend vermogen van de organisatie toeneemt. BEEC stelt op het juiste moment, de juiste vraag aan de juiste persoon op de juiste plek! Die 4 variabelen zijn in één platform bij elkaar gebracht!

 

 

4. Draadloze Bluetooth speakers, koptelefoons en oordopjes 

 

Bluetooth speakerszijn niet echt nieuw aangezien ze al een tijdje bestaan, maar hun huidige populariteit kan vergeleken worden met de populariteit die de dvd-speler vroeger had. Deze draadloze luidsprekers zijn al verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en worden steeds meer gezien als accessoire omdat het gemakkelijk te gebruiken technologie is in ons dagelijks leven.

 

Ook koptelefoons en oordopjes worden draadloos. Met het verdwijnen van de koptelefoonaansluiting uit onze telefoons, zetten merken de volgende stap richting een draadloze wereld. Audiobedrijven zoals Audio Technica, Bang & Olufsen en Sony presenteerden op CES 2018 (dé techbeurs) ontwerpen van oordopjes die varieerden van slank en eenvoudig tot luxueuze ontwerpen met glinsterende edelstenen. Een samenvoeging van technologie, stijl en mode.

 

5. Ontwikkeling van bestaande Bluetooth-tracker 

Bluetooth-trackers zijn een aantrekkelijk alternatief voor de GPS-trackers geworden. Steeds meer mensen adopteren deze ontwikkelingen omdat de Bluetooth-trackers aanzienlijk goedkoper zijn en je geen abonnementskosten hoeft te betalen.

 

De vorm en grootte van Bluetooth-trackers is niet langer gebonden aan een standaard sleutelhanger. In 2017 lanceerde Chipolo, een in Europa gevestigd tech bedrijf dat Bluetooth-trackers produceert, een rechthoekige tracker speciaal voor portemonnees. De Chipolo Card. Deze tracker is net zo dun als twee creditcards, waardoor deze perfect is voor persoonlijke bezittingen met weinig ruimte. Met deze nieuwe tracker benadrukte Chipolo dat de Bluetooth tracking technologie in verschillende vormen gebruikt kan worden.

 

Software lijkt hardware te gaan verslaan in de nieuwe trend van Bluetooth tracking.

 

Hoewel de Bluetooth-trackers oorspronkelijk zijn bedacht om je sleutels niet kwijt te raken en terug te vinden, breidt Chipolo de app-functies van keyfinder uit en integreren ze hun software in externe producten om het leven nog gemakkelijker te maken. Waarom zou je een tracker vast maken aan je koptelefoon, als je de software er gewoon in kunt stoppen?

 

Integratie in de hardware van alledaagse persoonlijke spullen is de trend van 2018. Deze ontwikkeling zal laten zien dat de ware kracht van een Bluetooth-tracker niet in de tracker zelf zit, maar in de integratie van de technologie in bestaande persoonlijke producten. Perry Ellis en Knomo hebben dit met hun producten al eerder aangetoond.

 

 

Het uitbreiden van een virtuele Lost & Found community is net zo belangrijk als de tracker zelf. Bedrijven die Bluetooth volgen, integreren hun software nu in andere communities. Hierdoor voegen ze verschillende, anonieme netwerken samen om hun Lost & Found netwerken uit te breiden en niet enkel te beperken tot hun eigen producten. Nu gebruikers niet langer beperkt zijn tot de community van één apparaat van één merk, kunnen ze zichzelf en anderen helpen hun persoonlijke bezittingen via verschillende netwerken in kaart te brengen.

 

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen dat consumenten in 2018 ook echt al kunnen profiteren, zijn er nog twee technologieën die we absoluut niet mogen vergeten.

 

Draadloos opladen

Technologie is niets zonder kracht om het voort te zetten en in de digitale wereld waarin we leven is dit beperkt tot de stopcontacten om ons heen. Met alle gadgets die we in ons bezit hebben, voelt het soms alsof we in een constante zoektocht zitten naar stroom. Het gaat steeds meer over draadloos opladen en sommige maken deze technologie ook al beschikbaar. Voorlopig bevindt het zich nog in de beginfase, maar het ziet er desalniettemin veelbelovend uit.

 

Bluetooth 5

Bluetooth begon als een eenvoudige draadloze verbinding waarmee gebruikers gegevens tussen persoonlijke apparaten over korte afstanden konden overbrengen. Vanaf daar is het geëvolueerd in een veelbelovend alternatief voor andere draadloze technologieën. Meer dan 10 miljard apparaten zijn ingeschakeld, dit kan geen enkele andere draadloze technologie evenaren. Met Bluetooth 5 in het verschiet, zal dit voorlopig niet gaan veranderen.

 

En, het verbruikt minder energie!

 

Bluetooth 5 belooft nog sneller te worden, met een groter bereik en de mogelijkheid om meer informatie over te dragen. Allemaal ongelooflijk belangrijke functies als het gaat om de wereld van IoT.

 

Wat brengt de toekomst voor Bluetooth technologie?

 

Er is geen betere manier om de vooruitgang van de technologie samen te vatten dan in de onsterfelijke woorden van Mr Twain:

 

De waarheid is vreemder dan fictie.

 

Alle voorbeelden van de ontwikkelingen die we hierboven hebben behandeld zijn spannend, maar de schoonheid van innovatie is dat er altijd ruimte is voor nieuwe verrassingen.

 

En hoewel we een goede inschatting kunnen maken van wat de vooruitgang van Bluetooth-technologie ons in 2018 zal gaan brengen, is de waarheid dat ieders gok net zo goed is als die van ons!

 

Lees het hier originele artikel

 

Dé Bluetooth trends van 2018

Dé Bluetooth trends van 2018

Met 5G, Bluetooth 5 en verdere innovaties omtrent chiptechnologie, lijkt het dat we ons dit jaar op kunnen gaan maken voor een aantal verbazingwekkende nieuwe technologieën. Wordt de toekomst net zo opwindend als we durven dromen?

 

Met nieuwe technologieën en ontwikkelingen wint de trend om alles ‘smart’ te maken enorm aan populariteit!

 

Bluetooth, met zijn overvloed aan mogelijke en nuttige toepassingen, vormt het de basis voor veel innovaties in de consumententechnologie.

 

Het woord ‘smart’ lijkt het “buzzword” van 2018 te worden.

Van zelfrijdende auto’s, Bluetooth-luidsprekers die het dagelijks nieuws vertellen, kleine UV-sensoren die je aan je nagels vast kunt maken tot Artificial Intelligence in golfuitrustingen: we zullen binnenkort ons dagelijkse leven verrijken met een nieuw interactief niveau van technologie dat voorheen alleen was voorbehouden aan de grote technologiebedrijven.

 

Wat kunnen we verwachten van Bluetooth technologie in 2018?

Met alle slimme apparaten om ons heen is IoT al stevig geworteld in ons leven en klaar voor nieuwe Bluetooth-verbindingen. Hierbij 5 categorieën die het meest zullen gaan profiteren van deze enorme ontwikkeling.

 

1. Geïntegreerde en gecentraliseerde ‘Smart home devices’

De markt voor slimme huishoudelijke apparaten biedt een aantal geweldige keuzes en met Google Home, Amazon Alexa en Apple HomeKit presenteren ze elke dag hun eigen oplossingen. Wij zijn ervan overtuigd dat deze apparaten in de toekomst voor iedereen waarde gaat toevoegen. Wat overblijft is een partij die alles op één stapel krijgt.

 

Gebruikers zoeken nu naar centralisatie. Binnenkort kunnen we al onze smart-apparaten verbinden met één hub en in plaats van allemaal afzonderlijke apps te gebruiken voor elke verandering die we willen maken, kunnen we elk smart apparaat beheren vanuit slechts één of twee apparaten die we strategisch in ons huis plaatsen. Tot dusver lijken slimme luidsprekers die ook spraakopdrachten kunnen aannemen het antwoord, maar 2018 is pas net begonnen…

 

2. AI in de sport

De markt van fitness-wearables lijkt door de enorme ontwikkelingen op een kruispunt te staan. Aan de ene kant staat: Artificial Intelligence (AI) gecombineerd met apparaten die een compleet nieuwe ervaring zullen bieden. Aan de andere kant staat een langzame afname in de technologische vooruitgang, waarbij niet meer dan de huidige basisdiensten wordt aangeboden.

 

De eerste apparaten met AI komen nu al op en deze zijn niet langer beperkt tot armbanden of horloges, maar zijn nu ook te vinden in sneakers en zelfs in golfclubs. Momenteel ligt de nadruk op het volgen en analyseren van je bewegingen tijdens trainingen om te helpen bij het optimaliseren van jouw training. Natuurlijk kun je hiermee je prestaties door middel van smartphone apps ook vergelijken met vrienden of de rest van de wereld.

 

Benieuwd naar huidige en toekomstige AI ontwikkelingen in de sport, lees dan dit artikel.

 

De zorgsector loopt niet ver achter op de sportsector, maar zal een grotere uitdaging worden vanwege strikte wet- en regelgeving.

 

De ontwikkeling van technologie in de ouderenzorg is al begonnen. Het aantal ouderen groeit wereldwijd met een ongekende snelheid en de technologische vooruitgang in de gezondheidszorg zal in de komende jaren noodzakelijk blijken vanwege het tekort aan personeel. Tot nu toe zien we vooral GPS-trackers om Alzheimer- en dementiepatiënten te volgen en het gebruik van sensoren om de leefomgeving te controleren en patiënten te helpen.

 

Preventieve zorg en monitoring is de volgende stap en een aantal bedrijven zijn al begonnen met het integreren van gezondheidsmonitoringstechnologie in hun bestaande producten. Zo presenteerde L’Oréal een UV-vingernagel-sensor een verbeterde versie van hun eerder uitgebrachte UV-patch. Onlangs kwam Philips met een app die je helpt bij het volgen van de gezondheid en vooruitgang van je baby via aangesloten babyproducten. In de app geven deskundigen advies over aan leeftijd gerelateerde onderwerpen.

 

BEEC: de juiste vraag op het juiste moment 

Een ander voorbeeld van Bluetooth integratie in de zorg is BEEC. BEEC is innovatieve oplossing om vanuit één platform te instrueren, auditeren en te melden. Dit kan naar verschillende doelgroepen, denk aan medewerkers, klanten/gebruikers en (externe) specialisten. Zeker op plekken waar veel bewegingen zijn en kwaliteit van dienstverlening hoog in het vaandel staat kan BEEC een praktische tool zijn die de kwaliteit naar een ‘next level’ brengt. Het geeft meerwaarde naar medewerkers doordat het lerend vermogen van de organisatie toeneemt. BEEC stelt op het juiste moment, de juiste vraag aan de juiste persoon op de juiste plek! Die 4 variabelen zijn in één platform bij elkaar gebracht!

 

 

4. Draadloze Bluetooth speakers, koptelefoons en oordopjes 

 

Bluetooth speakerszijn niet echt nieuw aangezien ze al een tijdje bestaan, maar hun huidige populariteit kan vergeleken worden met de populariteit die de dvd-speler vroeger had. Deze draadloze luidsprekers zijn al verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en worden steeds meer gezien als accessoire omdat het gemakkelijk te gebruiken technologie is in ons dagelijks leven.

 

Ook koptelefoons en oordopjes worden draadloos. Met het verdwijnen van de koptelefoonaansluiting uit onze telefoons, zetten merken de volgende stap richting een draadloze wereld. Audiobedrijven zoals Audio Technica, Bang & Olufsen en Sony presenteerden op CES 2018 (dé techbeurs) ontwerpen van oordopjes die varieerden van slank en eenvoudig tot luxueuze ontwerpen met glinsterende edelstenen. Een samenvoeging van technologie, stijl en mode.

 

5. Ontwikkeling van bestaande Bluetooth-tracker 

Bluetooth-trackers zijn een aantrekkelijk alternatief voor de GPS-trackers geworden. Steeds meer mensen adopteren deze ontwikkelingen omdat de Bluetooth-trackers aanzienlijk goedkoper zijn en je geen abonnementskosten hoeft te betalen.

 

De vorm en grootte van Bluetooth-trackers is niet langer gebonden aan een standaard sleutelhanger. In 2017 lanceerde Chipolo, een in Europa gevestigd tech bedrijf dat Bluetooth-trackers produceert, een rechthoekige tracker speciaal voor portemonnees. De Chipolo Card. Deze tracker is net zo dun als twee creditcards, waardoor deze perfect is voor persoonlijke bezittingen met weinig ruimte. Met deze nieuwe tracker benadrukte Chipolo dat de Bluetooth tracking technologie in verschillende vormen gebruikt kan worden.

 

Software lijkt hardware te gaan verslaan in de nieuwe trend van Bluetooth tracking.

 

Hoewel de Bluetooth-trackers oorspronkelijk zijn bedacht om je sleutels niet kwijt te raken en terug te vinden, breidt Chipolo de app-functies van keyfinder uit en integreren ze hun software in externe producten om het leven nog gemakkelijker te maken. Waarom zou je een tracker vast maken aan je koptelefoon, als je de software er gewoon in kunt stoppen?

 

Integratie in de hardware van alledaagse persoonlijke spullen is de trend van 2018. Deze ontwikkeling zal laten zien dat de ware kracht van een Bluetooth-tracker niet in de tracker zelf zit, maar in de integratie van de technologie in bestaande persoonlijke producten. Perry Ellis en Knomo hebben dit met hun producten al eerder aangetoond.

 

 

Het uitbreiden van een virtuele Lost & Found community is net zo belangrijk als de tracker zelf. Bedrijven die Bluetooth volgen, integreren hun software nu in andere communities. Hierdoor voegen ze verschillende, anonieme netwerken samen om hun Lost & Found netwerken uit te breiden en niet enkel te beperken tot hun eigen producten. Nu gebruikers niet langer beperkt zijn tot de community van één apparaat van één merk, kunnen ze zichzelf en anderen helpen hun persoonlijke bezittingen via verschillende netwerken in kaart te brengen.

 

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen dat consumenten in 2018 ook echt al kunnen profiteren, zijn er nog twee technologieën die we absoluut niet mogen vergeten.

 

Draadloos opladen

Technologie is niets zonder kracht om het voort te zetten en in de digitale wereld waarin we leven is dit beperkt tot de stopcontacten om ons heen. Met alle gadgets die we in ons bezit hebben, voelt het soms alsof we in een constante zoektocht zitten naar stroom. Het gaat steeds meer over draadloos opladen en sommige maken deze technologie ook al beschikbaar. Voorlopig bevindt het zich nog in de beginfase, maar het ziet er desalniettemin veelbelovend uit.

 

Bluetooth 5

Bluetooth begon als een eenvoudige draadloze verbinding waarmee gebruikers gegevens tussen persoonlijke apparaten over korte afstanden konden overbrengen. Vanaf daar is het geëvolueerd in een veelbelovend alternatief voor andere draadloze technologieën. Meer dan 10 miljard apparaten zijn ingeschakeld, dit kan geen enkele andere draadloze technologie evenaren. Met Bluetooth 5 in het verschiet, zal dit voorlopig niet gaan veranderen.

 

En, het verbruikt minder energie!

 

Bluetooth 5 belooft nog sneller te worden, met een groter bereik en de mogelijkheid om meer informatie over te dragen. Allemaal ongelooflijk belangrijke functies als het gaat om de wereld van IoT.

 

Wat brengt de toekomst voor Bluetooth technologie?

 

Er is geen betere manier om de vooruitgang van de technologie samen te vatten dan in de onsterfelijke woorden van Mr Twain:

 

De waarheid is vreemder dan fictie.

 

Alle voorbeelden van de ontwikkelingen die we hierboven hebben behandeld zijn spannend, maar de schoonheid van innovatie is dat er altijd ruimte is voor nieuwe verrassingen.

 

En hoewel we een goede inschatting kunnen maken van wat de vooruitgang van Bluetooth-technologie ons in 2018 zal gaan brengen, is de waarheid dat ieders gok net zo goed is als die van ons!

 

Lees het hier originele artikel