Tile en Jaguar Land Rover starten samenwerking

Tile en Jaguar Land Rover starten samenwerking

Jaguar Land Rover kondigt een samenwerking aan met Silicon Valley startup Tile Inc. Om ervoor te zorgen dat klanten geen belangrijke spullen meer kwijtraken worden Tile functies geïntegreerd in de voertuigen van het Jaguar Land Rover.

 

Tile heeft $16 miljoen opgehaald middels crowdfunding en maakt kleine, waterdichte apparaatjes die gebruik maken van low-energy Bluetooth en GPS technologie. Daardoor kan een Tile spullen terugvinden waarop het is bevestigd. Tile wordt het vaakst voor sleutels, portemonnees, tassen, telefoons, laptops, hoesjes, gymtassen en bagage gebruikt.

 

Tile CEO en medeoprichter Mike Farley zegt dat het bedrijf meer dan 5 miljoen Tiles heeft verkocht aan consumenten, vaak in een 4-pack. In 2015 bedroeg de omzet van Tile $43 miljoen en de verwachting is dat de omzet van dit jaar zal verdubbelen. In Amerika wordt Tile verkocht door ketens zoals Apple, Best Buy, Low’s en T-Mobile (In Nederland is Tile inmiddels bij diverse webwinkels verkrijgbaar, waaronder AltijdAllesKwijt.nl).

 

Farley legt uit dat het bedrijf dagelijks een half miljoen spullen weet te vinden. Wanneer een gebruiker zijn spullen wilt vinden met een Tile, dan geeft de mobiele App aan of Tile binnen de range van 30 meter is. Als dat zo is dan kan de gebruiker Tile geluid laten maken om zo zijn spullen te vinden.

 

Door de nieuwe samenwerking met Jaguar Land Rover komt de Tile App in het ‘InControl Apps’ menu van de 2017 Land Rover Discovery Sport, een compacte premium SUV. Dit is een zeer begeerde positie voor een in-car App, omdat de automaker beschikt over een tiental Apps op het touchscreen, inclusief navigatie- en muziek Apps.

Tile_dashboard_jaguar2

Farley verteld dat dit de eerste soort samenwerking is op dit gebied. Maar omdat het geen exclusieve overeenkomst is hoopt Tile deze functionaliteit breed in de automarkt weg te kunnen zetten.

 

Tim Phillipo, Cross Car Product en Strategisch Manager van Jaguar Land Rover, legt uit dat bestuurders in staat zijn om een lijst van belangrijke spullen te maken, elke keer als ze dan in de auto komen zal de auto dit controleren, door gebruik te maken van de Tile via het InControl App systeem.

 

Op dit moment zullen consumenten voordat ze wegrijden handmatig de Tile app moeten openen om te zien of ze iets missen. Phillipo zegt dat er in de volgende fase een waarschuwing komt als je iets mist, dit gaat automatisch als de telefoon contact maakt met het systeem.

Tile_dashboard_jaguar

Klik voor het complete Engelse artikel van DrivingSales op de link: http://www.drivingsales.com/news/jaguar-partners-with-tile-to-prevent-drivers-from-forgetting-important-items/

 

Heeft u ook interesse in een Tile met uw bedrijfslogo erop, net als Jaguar? Ga dan naar de zakelijke pagina van AltijdAllesKwijt.nl en vraag meer informatie aan.
Tile_jaguar_logo_kleiner