4 tips om waardevolle spullen thuis goed te bewaren (en ze niet kwijt te raken)

Misschien herken je het wel, je bent altijd alles kwijt. Bij je vrienden bekend als de grootste sloddervos van de groep. Iedereen maakt er grapjes over en de mensen om je heen zijn allang gewend dat er altijd wel iets kwijt is bij jou. Vaak komt het met een beetje hulp wel weer terecht, maar dan is vaak het volgende alweer kwijt. Het wachten is ook altijd op jou omdat je nog op zoek bent naar je sleutels voordat je het huis uit kunt. De trein of bus missen gebeurd helaas ook veel te vaak vanwege een O.V. kaart die in rook lijkt te zijn opgegaan. Kortom, jij bent altijd alles kwijt. De mensen om je heen worden er gek van en jijzelf bent het eigenlijk ook behoorlijk zat om bekend te staan als die chaoot die niks goed kan bewaren. In dit artikel help ik je op weg met 4 tips. Zo ben jij voortaan de persoon die als eerste klaar is om te vertrekken en bovendien alles altijd bij de hand heeft en weet te vinden!

 

Tip 1: Geef je spullen een vaste plek

Geef al je spullen een vaste plek in huis. Wanneer alles een vaste plek heeft dan weet je waar je iets neer kunt leggen om het te bewaren en weet je ook waar je het weer terug kunt vinden. Wees consequent en leg de spullen altijd meteen terug waar ze horen. Succes is gegarandeerd!

Tip 2: Gooi onbelangrijke dingen weg

Gooi onbelangrijke dingen zoals verlopen reclame folders, kranten en bonnetjes van bijvoorbeeld boodschappen meteen weg. Ook de papieren facturen van jouw nieuwe kleren of schoenen hoef je, wanneer je zeker weet dat je ze niet gaat retourneren, niet te bewaren. Mocht er toch een probleem ontstaan dan kun je alle gegevens ook terugvinden in je online account en in je mailbox.

Tip 3: Hergebruik

Gebruik wanneer je de deur uit gaat altijd dezelfde tas, zo raak je geen dingen kwijt in verschillende tassen. Ben jij iemand die van afwisseling houdt en graag verschillende tassen gebruikt? Zet dan op een vaste plek een mandje neer waar je alle spulletjes in doet die je graag meeneemt in je tas. Zo kun je makkelijk en snel van tas wisselen en heb je altijd alles bij de hand.

Tip 4: Regel een kluis

Voor jouw waardevolle spullen zijn er kluizen voor thuis. Zo raak je de waardevolle spullen niet alleen niet kwijt, maar kunnen ongewenste gasten er ook niet bij. Win-win dus!

Zoek eventueel online meer informatie op over kluizen. Zo kun je je goed inlezen en de juiste kluis kiezen die past bij je behoeften. Succes!