Altijd alles kwijt? Wat zegt dit over jou?

‘’Ben je nou weer je sleutels kwijt? Wat een chaoot ben je ook!’’ Dit is wat mensen vaak zullen denken of zeggen als je iets kwijt bent. Toch zijn mensen die vaak spullen kwijtraken helemaal geen chaoten en zijn ze in de meeste gevallen het tegengestelden. Vaak denken mensen dus dat het kwijtraken van spullen voor chaotische mensen of sloddervossen is. Mensen die dingen kwijtraken zijn helemaal geen chaoten, maar zijn juist perfectionisten of dromers. Wil jij weten hoe het komt dat je altijd je spullen kwijt bent, en wat je hier tegen kan doen? Lees dan verder! 

Waarom een perfectionist altijd alles kwijt is?

90% van de mensen die vaak hun portemonnee, sleutels of telefoon kwijt zijn, zijn de perfectionisten. Een perfectionist wil alles zo goed mogelijk doen. Dit soort mensen denken veel na over wat ze doen en bedenken daarom vaak hele ingewikkelde dingen voor problemen die helemaal niet zo ingewikkeld zijn. Zo ook voor spullen die ze liever niet kwijt willen raken. Een heel ingewikkeld plan wordt gemaakt zodat ze bijvoorbeeld hun sleutels niet kwijt raken. Dit ingewikkelde plan kan juist het tegenovergestelde effect hebben waardoor je toch wel je sleutels of andere waardevolle spullen kwijt raakt. 

De eeuwige dromers

10% van de mensen die vaak iets kwijt is zijn dromers. Deze dromers zijn heel anders dan perfectionisten maar zijn net zo vaak hun spullen kwijt. Dromers zijn veel bezig met nieuwe dingen. Ze willen zo veel oppikken dat ze alweer met iets nieuws bezig zijn als het oude nog niet eens is afgerond. Ze zijn hierdoor met zoveel dingen bezig wat ervoor kan zorgen dat er dingen vergeten worden. Dit is dan ook de reden dat ze vaak spullen kwijt zijn. Ze leggen heel bewust hun portemonnee op de bank neer, krijgen tijdens het neerleggen alweer een nieuwe prikkel, houden zich bezig met de nieuwe prikkel en ja hoor, ze zijn alweer hun portemonnee kwijt. 

Altijd alles kwijt zijn heeft ook een positieve kant!

Mensen die altijd alles kwijt zijn hebben zeker ook positieve kanten. Zo ben je heel spontaan en flexibel. Dit zorgt er wel voor dat je bijvoorbeeld je sleutels of pinpas snel kwijt raakt maar in het dagelijkse leven is spontaniteit en flexibiliteit hartstikke belangrijk. Je kan je makkelijk aanpassen en sociaal ben je heel sterk. Doordat jij zo flexibel bent zul je ook flexibel zijn in het opbergen of neerleggen van spullen. Je legt je sleutels op tafel of laat je portemonnee ergens rondslingeren, terwijl andere mensen hier vaste plekjes voor hebben. Flexibiliteit heeft dus voor- en nadelen!

Nooit meer zoeken!

We zijn gemiddeld zo’n 10 minuten per dag aan het zoeken naar spullen die we kwijt zijn. Dat is 2,5 dag per jaar! Daarnaast zijn we per jaar 3285 spullen per jaar kwijt. Dat is echt heel veel! Daar komen natuurlijk enorm veel irritaties van. Vaak wordt er dan iets opgeruimd door je partner en krijgt die dan de schuld van de kwijtgeraakte spullen. Dit allemaal is makkelijk te voorkomen. Dan hoor ik je al denken, hoe dan? Daar hebben wij een hele simpele oplossing voor! Met de bluetooth trackers van Chipolo en Tile hoef jij nooit meer te zoeken naar spullen die je kwijtraakt. Met deze bluetooth trackers verzeker jezelf dat je nooit meer je sleutels, portemonnee of telefoon kwijt bent. Deze trackers kun je namelijk bevestigen aan spullen die je vaak kwijtraakt. De trackers kun je makkelijk terugvinden via de gratis apps van Chipolo en Tile. Door deze trackers aan te schaffen voorkom je dus dat je per dag 10 minuten aan het zoeken bent en per jaar 3285 spullen kwijt bent! Per jaar heb je dus 2,5 dag over omdat je niet aan het zoeken bent naar je spullen. Door een Chipolo of Tile bluetooth tracker aan te schaffen is jouw jaar een stuk langer!


Wat ben jij? Een dromer of juist een perfectionist? Als je een van de twee bent is de kans groot dat je een keer je sleutels, portemonnee of telefoon kwijt bent. Je kan dit voorkomen door de bluetooth trackers van Chipolo en Tile aan te schaffen en zo zorg je ervoor dat je nooit meer onnodig hoeft te zoeken naar de spullen die je kwijt bent.