Dé 5 tips om je spullen goed te ordenen

Iedereen kent het wel. Je hebt haast, je bent al aan de late kant en dan moet je ook nog je spullen gaan zoeken. Waar heb ik mijn portemonnee nu weer gelaten? En waar liggen mijn sleutels? Gemiddeld zoeken wij Nederlanders 10 minuten per dag naar onze spullen. Het aparte hiervan is dat we de meeste spullen thuis kwijtraken. Je zou zeggen dat je dit makkelijk kunt voorkomen. Dat is ook zo. Daarom hebben wij hier dé 5 tips om goed te ordenen, waardoor je nooit meer iets kwijt raakt. 

Waarom is organiseren belangrijk?

Het organiseren van je spullen kan veel werk lijken, maar op de lange termijn is het de moeite waard. Georganiseerd zijn helpt om alles op zijn plaats te houden en maakt het gemakkelijker om dingen te vinden als je ze nodig hebt. Het voorkomt ook dat spullen verloren gaan of beschadigd raken. Bovendien kan een georganiseerd huis of kantoor stress verminderen, de productiviteit verhogen en het leven in het algemeen vergemakkelijken.

Wat zijn de voordelen van georganiseerd werken?

Er zijn verschillende voordelen van geordend werken. Hieronder staan enkele van de belangrijkste voordelen:

  1. Time management: Door geordend te werken, kun je jouw tijd efficiënter besteden omdat je niet meer hoeft te zoeken naar spullen of informatie. Dit leidt tot minder tijdverspilling en meer productiviteit.
  2. Stressreductie: Een opgeruimd en georganiseerde werkomgeving kan bijdragen aan een vermindering van stress. Als je niet hoeft te zoeken naar spullen of informatie, kun je jezelf beter concentreren op de taak waar je mee bezig bent.
  3. Verhoogde efficiëntie: Als er geordend gewerkt wordt, kun je sneller en efficiënter werken omdat je niet hoeft te zoeken naar spullen of informatie. Dit kan leiden tot een verhoogde efficiëntie en productiviteit.
  4. Betere besluitvorming: Door geordend te werken, heb je sneller toegang tot de informatie die je nodig hebt om een goed besluit te nemen. Dit kan leiden tot snellere en beter onderbouwde besluitvorming.
  5. Vermindering van fouten: Als je geordend werkt, kun je fouten eerder opsporen en verhelpen. Dit kan leiden tot een vermindering van fouten en een verhoogde kwaliteit van het werk.
  6. Minder verlies van spullen: Als je geordend werkt, zul je minder snel spullen kwijtraken omdat je weet waar alles zich bevindt. Dit kan leiden tot een vermindering van kosten die ontstaan doordat spullen vervangen moeten worden.
  7. Meer overzicht: Door geordend te werken, heb je een beter overzicht van je taken, verantwoordelijkheden en bezittingen, waardoor je beter in staat bent om prioriteiten te stellen en planning te maken.
  8. Een geordende omgeving zorgt voor een bepaalde rust en kalmte in je hoofd.
  9. Meer gemak en plezier in het dagelijkse leven: Een opgeruimd en georganiseerd huis geeft een gevoel van rust en controle, dit kan leiden tot een groter gevoel van welzijn en plezier in het dagelijks leven.

1. Ruim onnodige spullen op

De eerste stap naar het organiseren van jouw spullen is het opruimen van overbodige spullen. Neem de tijd om al je spullen te bekijken en te beslissen wat moet blijven en wat weg moet. Doneer gebruikte spullen die je niet meer nodig hebt of recycle ze als ze niet geschikt zijn voor donatie. Dit zal de rommel verminderen en het organiseren veel gemakkelijker maken.

2. Leg spullen op de juiste plek terug

In gezinnen is dit vaak een lastige opgave. De spullen worden ergens neergelegd en vervolgens pakt iemand anders het en hebben de spullen weer een andere plek. Probeer dus samen de spullen een plek te geven en ze daar ook altijd terug te leggen. Kijk dus ook naar tassen, rugzakken en portemonnees waar je alles duidelijk op één plek hebt. Een ander voorbeeld is een box die je kan gebruiken om spullen in te leggen die je geregeld gebruikt. Na gebruik leg je het ook weer terug in die box zodat je het weer gemakkelijk kunt terugvinden.

4. Geef spullen categorieën en leg ze bij elkaar

Categoriseren van spullen en ze bij elkaar leggen kan helpen bij het voorkomen van het kwijtraken van dingen. Door soortgelijke items bij elkaar te plaatsen, weet je precies waar je moet zoeken als je iets nodig hebt. Dit bespaart tijd en frustratie. Bovendien, door regelmatig te evalueren en te reorganiseren, kunt u ervoor zorgen dat spullen niet verloren gaan in een opeenhoping van rommel. Een georganiseerde ruimte kan helpen om de dingen waar je echt om geeft beter te beschermen. Over het algemeen raak je hierdoor spullen veel minder snel kwijt. 

5. Maak een stuff-list

Het maken van een 'stuff-list' (lijst van spullen) kan een waardevol hulpmiddel zijn bij het organiseren van een ruimte. Door op te schrijven wat je bezit, krijg je een duidelijk beeld van wat je hebt en wat je nog nodig hebt. Dit kan helpen bij het maken van beslissingen over wat je wilt houden en wat je wilt weggooien of weggeven. Bovendien kan het maken van een stuff-list een goede manier zijn om te vermijden dat je dubbele spullen aanschaft. Kortom, een lijst maken kan een efficiënte en effectieve manier zijn om jouw bezittingen te beheren. Dit kan je al doen in een van onze handige notitieboekjes. 

Er zeker van zijn dat je niets kwijtraakt?

Heb je al een mooi opgeruimd huis, maar ben je toch bang dat je iets belangrijks kwijt raakt? Dan hebben wij dé oplossing voor jou; een bluetooth tracker!


Wat is een bluetooth tracker?

Een bluetooth tracker is precies wat jij nodig hebt als je vaak je sleutels, ID-kaart, portemonnee of andere waardevolle spullen kwijt bent. Je kunt jezelf een hoop tijd (en geld) besparen doordat een bluetooth tracker via een handige app jou precies zegt waar je moet zoeken. Hij toont de laatste locatie waar jouw smartphone voor het laatst in contact stond met de bluetooth tracker en geeft ook een vriendelijke herinnering wanneer jij buiten het bereik bent van je spullen. Gewoon om er zeker van te zijn dat jij jouw waardevolle spullen niet kwijt raakt. Doordat er een geluid afgespeeld wordt op je telefoon bij het klikken op de tracker, werkt de bluetooth tracker dus ook andersom wanneer je jouw telefoon kwijt bent. Zowel Tile als Chipolo hebben beide een handige bluetooth tracker sleutelvinder ontwikkelt die je helpt bij het eenvoudig terugvinden van je verloren sleutels.