Verminder stress: dé manieren om georganiseerd te werken

Er zijn vele voordelen aan georganiseerd werken. Als je op een georganiseerde manier werkt, ben je efficiënter, minder gestrest en heb je meer tijd voor andere dingen. Het kan ook helpen om fouten te voorkomen en om beter te presteren op het werk.

5 voordelen van georganiseerd werken

Een van de belangrijkste voordelen van georganiseerd werken is dat het je tijd bespaart. Als je een georganiseerd bureau hebt, weet je precies waar alles is en hoeft je niet te zoeken naar dingen die je nodig hebt. Dit betekent dat je sneller kunt werken en meer taken kunt afronden.

Er zijn verschillende voordelen aan het hebben van een georganiseerd bureau:

  1. Het bespaart tijd: Als je bureau georganiseerd is, hoef je niet te zoeken naar wat je nodig hebt. Dit kan helpen om je productiever te maken omdat je niet hoeft te zoeken naar wat je nodig hebt en je sneller kunt werken.

  2. Het vermindert stress: Een rommelig bureau kan stress veroorzaken omdat het moeilijk kan zijn om te concentreren in een ongeorganiseerde omgeving. Als je bureau georganiseerd is, kan dit helpen om je stressniveau te verlagen omdat je alles snel kunt vinden en je je beter kunt concentreren.

  3. Het verhoogt de productiviteit: Als je alles wat je nodig hebt bij de hand hebt, kun je sneller werken en meer doen. Dit kan helpen om je productiviteit te verhogen.

  4. Het ziet er netter uit: Een georganiseerd bureau ziet er gewoon beter uit dan een rommelig bureau. Dit kan helpen om een professionelere indruk te maken op anderen, vooral als je werkt in een open kantooromgeving of als je bezoekers ontvangt.

  5. Het is gemakkelijker om te schoonmaken: Als je bureau georganiseerd is, is het gemakkelijker om het schoon te maken omdat je alles kunt verplaatsen en eronder kunt stofzuigen of vegen. Dit kan helpen om de levensduur van je bureau te verlengen.

Een ander voordeel is dat het je minder stress geeft. Als je georganiseerd werkt, hoef je je geen zorgen te maken dat je dingen vergeet of dat je te laat bent voor afspraken. Het geeft je ook een gevoel van controle en beheersing, wat kan helpen om je minder gestrest te voelen.

Tips om georganiseerd te werken

Hoe kun je georganiseerd gaan werken door middel van een georganiseerd bureau? Een goede tip is om alles op te ruimen en te ordenen. Dit betekent dat je dingen in lades of op planken opbergt waar ze horen, zodat je ze snel kunt vinden wanneer je ze nodig hebt. Het kan ook helpen om een labelmaker te gebruiken om dingen te labelen, zodat je precies weet wat waar hoort.

Gebruik een notitieboek of notitieblok

Een andere tip voor georganiseerd werken is het gebruiken van een notitieboekje en notitieblok. Door dingen op te schrijven, kun je ze beter onthouden en heb je alles op een plek. Het notitieboekje is ook handig om afspraken en taken in te noteren, zodat je niets vergeet.

Gebruik een pennenhouder

Een laatste tip is het gebruiken van een pennenhouder. Door al je pen en potloden op een plek te houden, weet je precies waar ze zijn en hoeft je niet te zoeken als je ze nodig hebt. Dit kan ook helpen om te voorkomen dat je pen of potlood uit je bureau verdwijnt.

Er zijn dus vele voordelen aan georganiseerd werken, zoals het besparen van tijd, het verminderen van stress en het verbeteren van je prestaties. Door een georganiseerd bureau te hebben, alles op te ruimen en te ordenen, een notitieboekje en notitieblok te gebruiken en een pennenhouder te hebben, kun je georganiseerd gaan werken. Uiteindelijk haal je hier heel veel voordeel uit.