OV-kaart kwijt, wat nu?

Naar werk met de trein, ideaal. Al helemaal voor de studenten. Die krijgen aan het begin van de studie namelijk een gratis (moet je wel even binnen 10 jaar een diploma halen) studenten OV om doordeweeks overal te kunnen reizen met de trein. Eigenlijk kan bijna niemand zonder een OV-chipkaart. Dat zorgt ervoor dat het ontzettend vervelend is als je de OV-chipkaart kwijt raakt. Toch kan dit iedereen gebeuren. Wij bij altijdalleskwijt.nl denken niet in problemen, maar in oplossingen, dus wij gaan jou in deze zoektocht helpen.


Natuurlijk had je liever gehad dat je niet weer iets was kwijtgeraakt. Daar heb je nu niks aan. Daarom is het belangrijk om de volgende stappen te volgen. Op deze manier is de kans groot dat je jouw OV-kaart terugvindt. Daarnaast hebben we ook nog een tip zodat dit jou nooit meer overkomt. 


STAP 1: ZOEK OP JE LAATSTE LOCATIE


We raken allemaal wel eens onze spullen kwijt. Het helpt echt om te beginnen met het logisch nadenken waar je voor het laatst de spullen gezien hebt. Ga dus na wanneer jij voor het laatst je verloren OV-chipkaart gezien hebt. Vaak raken we spullen kwijt op plekken waar we net zijn geweest. Ga dus naar de plek waar je vandaan komt om te kijken of jouw verloren OV-chipkaart daar ergens te vinden is. 

 


STAP 2: KIJK OP LOKETGEVONDENVOORWERPEN.NL


Heb je de moeite genomen om terug te gaan naar een eerdere locatie én is ook daar jouw verloren OV-kaart niet te vinden? Dan is er nog een andere manier om de OV-chipkaart terug te vinden. Je hebt tegenwoordig namelijk een website die jou helpt om verloren spullen terug te vinden. De website Loketgevondenvoorwerpen.nl is speciaal opgericht om mensen te helpen wanneer ze bijvoorbeeld hun OV-kaart kwijt zijn. Daarnaast is het zo dat wanneer je een onbeheerd voorwerp op straat vindt, dit eigendom van de gemeente is. De website werkt er samen met de gemeente aan om ervoor te zorgen dat jouw verloren OV-chipkaart bij je terugkomt.


STAP 3: MELD OV-CHIPKAART ALS VERLOREN/KWIJT


Ben je de OV-kaart, na de eerste twee stappen, nog steeds kwijt? Dan is het tijd om de verloren of kwijtgeraakte OV-kaart te gaan melden. De kaart zal binnen 24 uur worden geblokkeerd. Tot die tijd draag je zelf het risico verlies van saldo dat staat op de OV-kaart die je kwijt bent geraakt.. Let op dat als je de OV-chipkaart geblokkeerd hebt, deze niet meer te deblokkeren is. Dus meldt de OV-kaart pas echt als verloren wanneer je deze zeker kwijt bent. 


STAP 4: NIEUWE OV-KAART AANVRAGEN


Wanneer je de OV-kaart als verloren/kwijt hebt gemeld, kun je direct een vervangende kaart aanvragen. Je ontvangt de nieuwe OV-kaart binnen gemiddeld 3 werkdagen. Mocht je deze drie dagen toch met de trein willen reizen, dan kun je gebruik maken van een los e-ticket of een anonieme OV-chipkaart. Voor studenten is hiervoor een iets andere oplossing. Zij kunnen om deze wachttijd te overbruggen gebruik maken van een tijdelijk studentenreisproduct. Koop onderweg een anonieme OV-chipkaart en bestel het tijdelijke studentenreisproduct online. Het staat binnen een uur voor je klaar op een ophaalautomaat. Let op dat het tijdelijk studentenreisproduct maar 7 dagen geldig is, ook is het niet onbeperkt aan te vragen. Vraag dus snel een vervangende persoonlijke kaart aan en zet daar het studentenreisproduct weer op.


STAP 5: NOOIT MEER JOUW OV-KAART KWIJTRAKEN?

 

Nu je erachter bent gekomen hoe vervelend het is om je OV-kaart kwijt te raken, wil je vast ook weten hoe je dit kan voorkomen! Bij altijdalleskwijt.nl hebben we verschillende oplossingen om te voorkomen dat jij jouw OV-kaart kwijt raakt. Bijvoorbeeld met onze handige Chipolo bluetooth trackers óf MyMate Smart Wallet die al jouw pasjes bij elkaar houdt en voorkomt dat jij jouw OV-kaart nog een keer kwijt raakt. De Chipolo bluetooth trackers zijn handig en makkelijk te gebruiken voor zowel Android als Iphone gebruikers. 

Wat is een bluetooth tracker? 

Een bluetooth tracker kan je helpen om ervoor te zorgen dat je jouw OV-kaart nooit meer kwijt raakt. Het is een klein apparaatje dat je makkelijk opbergt bij jouw spullen die je geregeld kwijt raakt. Door middel van een app weet je precies waar je moet zoeken wanneer je jouw spullen even niet kan vinden. Chipolo heeft ultradunne bluetooth portemonnee trackers, in de vorm van creditcard, die je makkelijk bij je andere pasjes in je portemonnee kan bewaren. Zo voorkom je dat je zowel je portemonnee als je OV-kaart ooit nog kwijt raakt. 

Wat is de MyMate Smart Wallet?

De MyMate Smart Wallet is supersnel! Door het gepatenteerde uitwerpmechanisme is de inhoud van deze pasjeshouder supersnel uitschuifbaar, waardoor het rommelen door je traditionele portemonnee een verre herinnering wordt. Daarnaast biedt deze wallet ruimte voor een van onze Chipolo Card Spots, waardoor jij nooit meer je pasjes of portemonnee kwijt raakt.

Wil je voorkomen dat je ooit nog je OV-kaart kwijt raakt? Bekijk dan onze handige portemonnee trackers van Chipolo: