Rabobank pinpas kwijt of gestolen? Dit zijn de 5 stappen die je moet nemen.

Wilde je net na een middag intensief shoppen afsluiten met een welverdiend wijntje of speciaal biertje kom je erachter dat je je Rabobank pinpas kwijt bent. Wat nu? Geen paniek! Er zijn verschillende stappen die je moet nemen als je jouw Rabobank pas kwijt bent. Hieronder nemen we je mee in welke 5 stappen je moet nemen als je jouw Rabobank pinpas kwijt bent.  

Stap 1: Check je laatste locatie

We nemen onze pinpas overal mee naar toe, de kans is dus groot dat jij jouw  bankpas gewoon ergens bent verloren. Misschien is het wel gebeurd toen je dat leuke shirtje af wilde rekenen in je favoriete winkel. Of dat hij in de bus uit je tas of broekzak is gevallen. We raden dus aan, indien dat mogelijk is natuurlijk, je laatste locaties te checken. Het zou namelijk zomaar kunnen dat jouw verloren Rabobank pas daar nog gewoon ligt. 


Stap 2: Rabobank pinpas blokkeren

Je pas is op dit moment nog steeds actief dus hier moet als eerste iets aan gedaan worden. Om jouw verloren Rabobank pas snel te blokkeren kun je drie verschillende stappen ondernemen. 


Blokkeren via de Rabobank bankieren app 

 1. Log in op de Rabobank mobiel bankieren App. 
 2. Ga naar ‘service’ rechtsonder in de balk. 
 3. Kies voor ‘Betaalpas blokkeren’ onder het kopje ‘Snel naar.’
 4. Verplaats het schuifje zodat het vakje wit is. 
 5. Je verloren Rabobank pas is nu geblokkeerd. 

Blokkeren via Rabobank internet bankieren

 1. Log in op je Rabobank internet bankieren via deze link
 2. Ga naar ‘service’ rechtsboven jouw rekeningen en klik op het tandwiel. 
 3. Kies voor ‘Betaalpas blokkeren’ onder het kopje ‘Snel naar.’
 4. Je Rabobank pas is nu geblokkeerd. 

Telefonisch blokkeren 

Wanneer je niet in staat bent om via de Rabobank app of internet bankieren in te loggen, kan je altijd contact opnemen met de bank. Klik op de volgende link als je direct contact op wilt nemen met de Rabobank. Je kunt dan gelijk je Rabobank pas blokkeren. 

 

Stap 3: Pinpas gestolen? Doe zo snel mogelijk aangifte!

Heb je het vermoeden dat jij jouw Rabobank pinpas niet bent kwijtgeraakt maar dat hij gestolen is? Dan raden wij aan om zo snel mogelijk aangifte van diefstal te doen. Wanneer iemand de stap neemt om een pinpas van je te stelen zullen ze hem waarschijnlijk zo snel mogelijk willen gebruiken voordat jij hem hebt kunnen laten blokkeren. Tot het moment van het melden ben jij zelf verantwoordelijk voor eventueel misbruik van je pinpas. Dat wil je natuurlijk niet, dus het is raadzaam om zo snel mogelijk te handelen. Het kan ook slim zijn om bij de gemeente waar je woont te melden dat jouw Rabobank pinpas gestolen is. Het kan natuurlijk altijd zijn dat iemand hem heeft gevonden en gewoon netjes terug komt brengen.


Stap 4: Nieuwe Rabobank pas aanvragen.

Het is natuurlijk al vervelend genoeg dat je je Rabobank pas kwijt bent. Zeker gezien het feit dat je bijvoorbeeld ook niet meer contactloos kunt betalen via je telefoon wanneer je meteen je verloren ING pas hebt laten blokkeren.  Om snel weer betalingen te kunnen doen moet je dus zo snel mogelijk een nieuwe Rabobank pas aanvragen bij de Rabobank. Om een nieuwe Rabobank pas aan te vragen kun je de volgende stappen ondernemen. 


Nieuwe pas aanvragen via de Rabobank bankieren app of internet bankieren.

 1. Log in op de Rabobank app of internet bankieren omgeving. 
 2. Ga naar ‘service’ en klik vervolgens op ‘Betaalpas.’
 3. Heb je meer dan een betaalpas? Zorg dan dat je de juiste aanklikt. 
 4. Klik vervolgens op ‘Betaalpas vervangen.’
 5. Geef aan wat de reden van de aanvraag is. 
 6. Selecteer het gewenste adres waar jij de pas wil laten bezorgen. 
 7. Je ontvangt jouw vervangende pas binnen 3 werkdagen per post op jouw adres.  De kosten hiervoor zijn €3,95. 

Telefonisch een nieuwe Rabobank pas aanvragen

Wanneer je niet in staat bent om via de Rabobank app of internet bankieren in te loggen, kan je altijd contact opnemen met de bank. Klik op de volgende link als je direct contact op wilt nemen met de Rabobank. 


Stap 4.5: Rabobank pinpas toch gevonden? Laat hem deblokkeren!

Wanneer je verloren bankpas toch op miraculeuze wijze tevoorschijn komt ben je een geluksvogel. Mocht je hem meteen hebben laten blokkeren dan kun je je Rabobank bankpas eenvoudig op dezelfde manier ook weer laten deblokkeren. Zo kun je meteen weer gebruik maken van je bankpas. Hieronder staan de stappen beschreven die je kunt nemen. 

 1. Volg de stappen in stap 2: Rabobank pas blokkeren. Lees verder na stap 2. 
 2. In plaats van dat je nu met het schuifje het vakje wit maakt, maak je hem weer groen. 
 3. Je Rabobank pas is nu weer gedeblokkeerd. 

Stap 5: Voorkom dat jij jouw Rabobank pas in de toekomst kwijt raakt.

Nu je hebt ondervonden wat je allemaal moet doen wanneer jij jouw Rabobank pinpas kwijt bent zul je vast gaan denken: hoe kan ik dit in de toekomst voorkomen? Het antwoord op deze vraag is: met een bluetooth tracker! 

Wat is een bluetooth tracker?

Een bluetooth tracker is precies wat jij nodig hebt als je vaak je pinpas of sleutels kwijt bent. Je kunt jezelf een hoop tijd (en geld) besparen doordat een bluetooth tracker via een handige app jou precies zegt waar je moet zoeken. Hij toont de laatste locatie waar jouw smartphone voor het laatst in contact stond met de bluetooth tracker en geeft ook een vriendelijke herinnering wanneer jij buiten het bereik van je pinpas bent. Gewoon om er zeker van te zijn dat jij jouw waardevolle spullen niet kwijt raakt. Zowel Tile als Chipolo hebben beide een ultradunne bluetooth portemonnee tracker ontwikkelt die je moeiteloos bij je andere pasjes in je portemonnee of creditcardhouder stopt. 

Wil jij voorkomen dat jij jouw pinpas in de toekomst kwijtraakt? Check dan onze handige bluetooth portemonnee trackers: