Rijbewijs kwijt of gestolen? Wat moet ik nu doen?

Het is altijd ontzettend vervelend als je je spullen kwijtraakt. Al helemaal als je afhankelijk bent van die spullen. Dit geldt voor de meeste mensen ook voor het kwijtraken van het rijbewijs. Een rijbewijs, onder de jongeren ook wel ‘ribba’ genoemd, heb je nou eenmaal nodig om met de auto van a naar b te gaan. Je zou natuurlijk zonder rijbewijs kunnen gaan rijden, maar is dat die boete van 100 euro wel waard? Er zijn namelijk meer manieren om dit probleem op te lossen. Daarom hebben wij hieronder een aantal stappen neergezet die jou gaan helpen én die er ook voor kunnen zorgen dat jij jouw rijbewijs ofwel ribba niet meer snel zal kwijt raken.  


STAP 1: ZOEK OP JE LAATSTE LOCATIE


Waarschijnlijk denk je nu; goh, dat had ik nog niet zelf bedacht. Toch is dit een goede eerste stap. Raak niet in de stress en denk gewoon even rustig na waar je allemaal bent geweest. Grote kans dat jouw kwijtgeraakte rijbewijs nog op een van die plekken ligt. Denk ook na wanneer je het rijbewijs voor het laatste hebt gehad. Ook dit kan helpen bij het vinden van het rijbewijs. 


STAP 2: KIJK OP LOKETGEVONDENVOORWERPEN.NL


Wanneer je na het zoeken op je laatste locaties nog steeds geen succes hebt, is er nog een manier om je verloren rijbewijs terug te vinden. Je hebt tegenwoordig  websites die je kunnen helpen bij het terugvinden van jouw verloren spullen. De website Loketgevondenvoorwerpen.nl is speciaal opgericht om mensen te helpen die bijvoorbeeld hun rijbewijs kwijt zijn geraakt. Daarnaast is het zo dat wanneer je een onbeheerd voorwerp op straat vindt, dit eigendom van de gemeente is. De website werkt er samen met de gemeente aan om ervoor te zorgen dat jouw verloren rijbewijs bij je terug komt.


STAP 3: MELDEN VERLIES OF DIEFSTAL


Ben je jouw rijbewijs nog steeds kwijt of denk je dat jouw rijbewijs misschien wel is gestolen? Verklaar het rijbewijs dan bij RDW ongeldig. Ga naar www.rdw.nl en klik op de knop ‘vermissing rijbewijs melden’. Vul jouw gegevens in en klik op verzenden. Na een paar minuten zul je een e-mail van het RDW ontvangen. Zij blokkeren direct jouw rijbewijs, zodat niemand er misbruik van kan maken. Daarna krijg je nog een brief met de bevestiging dat je rijbewijs ongeldig is. Vraag nu een nieuw rijbewijs aan bij de gemeente. De kosten om een rijbewijs aan te vragen bedragen ongeveer 40 euro. 


STAP 4: NOOIT MEER JOUW RIJBEWIJS KWIJTRAKEN? 


Nu je erachter bent gekomen hoe vervelend het is om je rijbewijs kwijt te raken, wil je vast ook weten hoe je dit kan voorkomen! Bij altijdalleskwijt.nl bieden we een hele makkelijke oplossing hiervoor, namelijk bluetooth trackers! 

Wat is een bluetooth tracker? 

Een bluetooth tracker kan je helpen om ervoor te zorgen dat je jouw rijbewijs nooit meer kwijt raakt. Het is een klein apparaatje dat je makkelijk opbergt bij jouw spullen die je geregeld kwijt raakt. Door middel van een app weet je precies waar je moet zoeken wanneer je jouw spullen even niet kan vinden. Chipolo heeft ultradunne bluetooth portemonnee trackers, in de vorm van een creditcard, die je makkelijk bij je andere pasjes in je portemonnee kan bewaren. Zo voorkom je dat je zowel je portemonnee als je rijbewijs ooit nog kwijt raakt. 

Wil je voorkomen dat je ooit nog je ID kaart kwijt raakt? Bekijk dan onze handige portemonnee trackers van Chipolo: 

Chipolo Card - Bluetooth portemonnee tracker 

Chipolo Card Spot - Bluetooth portemonnee tracker