Spullen kwijt op wintersportvakantie, wat nu?

Wintersportvakanties zijn altijd leuk, maar als je spullen kwijt raakt, kan dat de pret wel eens bederven. Of het nu gaat om je portemonnee, ski's of snowboard, telefoon of sleutels, het is belangrijk om een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen om te voorkomen dat je spullen kwijt raakt. Hieronder geven we een aantal tips om ervoor te zorgen dat jouw volgende ski- of snowboardvakantie vlekkeloos verloopt. 

Bewaar je spullen op een goede plek

Ten eerste is het belangrijk om te weten waar je je spullen bewaart als je op de piste bent. Leg bijvoorbeeld je portemonnee, telefoon en sleutels op een veilige plek, zoals een rugzak met een rits, in plaats van in de zak van je skibroek. Dit kan ervoor zorgen dat je bankpas niet per ongeluk uit je portemonnee valt terwijl je van een helling afdaalt. Ook is het aan te raden om een ski- of snowboard kluis te huren, waar je je ski's of snowboard veilig kunt opbergen als je even gaat lunchen of een pauze neemt.

Probeer te voorkomen dat je ski/snowboard kwijt raakt door deze bijvoorbeeld te markeren met een duidelijk herkenbare sticker of naambordje. Dit maakt het makkelijker voor jezelf en eventuele vinder om je eigendom terug te vinden.

Het is vervelend als je spullen kwijtraakt tijdens een wintersportvakantie, maar met deze tips kun je de kans op verlies beperken en zo snel mogelijk je verloren spullen terugvinden. Lees vooral verder, want er komen nog een aantal hele bruikbare tips aan.

Toch spullen kwijt?

Mocht je al spullen zijn kwijtgeraakt, is het belangrijk om snel actie te ondernemen. Laat bijvoorbeeld direct aan de skilift personeel weten dat je iets kwijt bent, zodat zij kunnen helpen zoeken. In veel skigebieden is er ook een verloren-en-gevonden kantoor waar je een vermist bericht kan achterlaten. Maar dit moet je natuurlijk gewoon zien te voorkomen en daarom hebben wij voor jou dé tips om nooit jouw spullen kwijt te raken op wintersport.

Dé tips om goed voorbereid op pad te gaan

Tot slot willen we ook een aantal extra tips geven om ervoor te zorgen dat je spullen zo veilig mogelijk bewaard worden tijdens je wintersportvakantie.

Een tip is om een kleine tas mee te nemen voor je waardevolle spullen, zoals je portemonnee, telefoon, en sleutels, die je eenvoudig mee kunt nemen naar de ski- of snowboard kluis of opbergen in een rugzak met rits. Hierdoor hoef je niet je hele rugzak mee te dragen terwijl je op de piste bent, en heb je toch een veilige plek voor je waardevolle spullen. Om er zeker van te zijn dat je deze spullen niet verliest kun je gaan voor een handige chipolo bluetooth tracker. Deze kun je aan je tas hangen, waardoor jij altijd weet waar jouw waardevolle spullen zich bevinden. Kies bijvoorbeeld ook voor een compacte Wallet, zoals de MyMate Apple Airtag Wallet. Hiermee heb je al je pasjes en contanten geld op één plek en kan je er een Apple Airtag in doen, waardoor jij altijd weet waar jouw portemonnee zich bevindt.

Een andere tip is om een lijst te maken van alle spullen die je meeneemt op vakantie, zodat je kunt controleren of je niets vergeten bent voordat je weggaat. Dit is vooral handig als je in een groep reist en je ervoor wilt zorgen dat iedereen alle benodigdheden mee heeft.

Een laatste tip is om een kaartje in je ski- of snowboarduitrusting te stoppen met je contactgegevens. Dit kan ertoe leiden dat iemand die je spullen vindt, contact op kan nemen met jou als je iets kwijtraakt, en zo kan het verlies van spullen worden voorkomen.

Het belangrijk dat je een aantal voorzorgsmaatregelen neemt om te voorkomen dat je spullen kwijtraakt tijdens een wintersportvakantie, zoals het veilig opbergen van waardevolle spullen, het maken van een lijst van benodigdheden, en het markeren van ski/snowboard met een duidelijk herkenbare sticker of naambordje. Met deze tips kun je de kans op verlies beperken en ervoor zorgen dat je de tijd van je leven hebt tijdens je volgende ski- of snowboardvakantie.


Alle tips onder elkaar voor als je gaat skiën of snowboarden:

  1. Neem een verzekeringspolis af voor je wintersportvakantie. Hiermee bescherm je jezelf tegen eventuele onverwachte kosten die kunnen ontstaan als je spullen kwijtraakt of als je een ongeluk krijgt.
  2. Maak foto's van je waardevolle spullen, zoals je bankpas en ID-bewijs, voordat je op reis gaat. Dit kan je helpen bij het vervangen van verloren of gestolen spullen.
  3. Kies voor handige kleinere producten, bijvoorbeeld voor een compacte Wallet, zoals de MyMate Apple Airtag Wallet
  4. Neem een reserve-oplader en een reserve-powerbank mee voor je telefoon, zodat je deze kunt opladen tijdens de dag, en ervoor zorgen dat je telefoon niet leeg raakt als je je verdwaalt of verloren bent.
  5. Ga skiën of snowboarden met vrienden of familie, dit maakt het makkelijker om op elkaar te letten en het vermindert de kans dat je spullen kwijtraakt.
  6. Om er zeker van te zijn dat je deze spullen niet verliest kun je gaan voor een handige chipolo bluetooth tracker. Deze kun je aan je tas en sleutels hangen of in je portemonnee stoppen, waardoor jij altijd weet waar jouw waardevolle spullen zich bevinden.

Door deze extra tips in acht te nemen, verklein je de kans dat je spullen kwijtraakt tijdens je wintersportvakantie. En met de juiste voorbereidingen, kun je onbezorgd genieten van de mooie bergen.