Alles wat je moet weten over Bluetooth Trackers

Gemiddeld zoeken we 10 minuten per dag naar onze spullen. Dat is toch zonde van de tijd! Gelukkig ontwikkelde zowel Tile als Chipolo voor dit probleem een handige oplossing: Bluetooth Trackers. Een Bluetooth tracker helpt jou bij het snel en eenvoudig terugvinden van je verloren sleutels, handtas of portemonnee. Zo hoef jij nooit meer lang te zoeken naar je spullen omdat jij precies weet waar je moet zijn!

Voordat je een Bluetooth Tracker gaat kopen wil je natuurlijk alles te weten komen over de voordelen, functies en specificaties van Bluetooth Trackers. We hebben alles wat je moet weten over Bluetooth Trackers op een rijtje gezet:

Wat is een Bluetooth Tracker?

Een Bluetooth Tracker is een kleine gadget die je gemakkelijk en snel helpt dagelijkse spullen zoals je sleutel, portemonnee, telefoon of tas terug te vinden. Het wordt ook vaak een key finder of lekker op z’n Nederlands een sleutelvinder genoemd. Deze “vinders” werken met Bluetooth en hebben daardoor een bereik tot 120 meter. Wanneer bijvoorbeeld je sleutelbos binnen het bereik van de tracker ligt, kun je de exacte locatie op jouw smartphone of tablet bekijken via de bijbehorende app. Wanneer je sleutelbos buiten het bereik van je smartphone ligt zorgen Bluetooth signalen van andere gebruikers ervoor dat de geschatte locatie van jouw sleutels met je gedeeld wordt via het netwerk van het desbetreffende merk. 

Hoe werkt een Bluetooth Tracker?

Wanneer je jouw sleutels of portemonnee kwijt bent kun je door middel van de App van Tile of Chipolo heel eenvoudig en snel je kwijtgeraakte spullen terugvinden. Hoe? Je kunt jouw spullen eenvoudig terugvinden door de App op twee manieren gebruiken. De eerste manier om je spullen snel terug te vinden is door de Bluetooth Tracker te laten rinkelen, zo hoef je alleen maar naar het geluid te lopen om je spullen terug te vinden. De tweede manier is door in de App te kijken wat de laatste locatie was waar de tracker in verbinding stond met jouw smartphone. Daardoor kun je dus precies zien waar je moet zoeken.

Wat is het verschil tussen Bluetooth Trackers en GPS Trackers?

Eigenlijk ligt het natuurlijk al een beetje voor de hand. Bluetooth Trackers maken gebruik van Bluetooth signalen en GPS Trackers maken gebruik van GPS signalen. We leggen je even het verschil uit tussen Bluetooth Trackers en GPS trackers:

Bluetooth Tracker

Bij Bluetooth Trackers wordt de communicatie gedaan tussen het ene en het andere apparaat door radiogolven te sturen. Het ene apparaat is de zender en de ander de ontvanger. Daardoor ontstaat er een soort mini netwerk tussen de tracker en jouw smartphone of tablet. Een Bluetooth Tracker heeft 'beperkt' bereik tot 120 meter want dan valt de verbinding weg. 

GPS Tracker

Een GPS Tracker maakt gebruik van het Global, Pointing System, kort gezegd GPS. Deze technologie zorgt ervoor dat de tracker verbonden is aan een netwerk van satellieten die via radiogolven informatie zoals: locatie en beweging. Voor een accurate lokalisering heb je meerdere satellieten nodig die samen het snijpunt en dus de locatie berekenen van waar de tracker zicht bevindt. Op die manier kan de lokalisatie 5 tot 10 meter nauwkeurig zijn en is een GPS Tracker ideaal voor langere afstanden (dus verder dan de maximale 120 meter bereik van een Bluetooth Tracker).

Wat is het verschil tussen de Bluetooth Trackers?

Er zijn inmiddels veel verschillende Bluetooth Trackers op de markt. Wij verkopen Bluetooth trackers van Tile en Chipolo, de twee beste merken op de Bluetooth markt. Onder Bluetooth Trackers onderscheiden we sleutelvinders (keyfinders) én portemonnee trackers (wallet trackers). Sleutelvinders bevestig je aan je sleutels, rugzak of handtas en een portemonnee tracker stop je dus in je portemonnee of creditcardhouder. Voor een uitgebreid overzicht tussen de verschillende sleutelvinders én portemonnee trackers klik je op de onderstaande linkjes:

Wat is het bereik van een Bluetooth Tracker?

Er zit veel verschil tussen de verschillende Bluetooth Trackers, zo heeft de een groter bereik en de ander maakt harder geluid. Wat we wel kunnen zeggen is dat het maximale bereik van een Bluetooth Tracker ongeveer 120 meter is. Het is dus afhankelijk van het model maar het bereik van alle Bluetooth Trackers ligt tussen de 60 en 120 meter. Mocht je opzoek zijn naar een tracker met een groter bereik dan 120 meter dan adviseren wij een GPS Tracker. 

Hoe werkt de 'buiten bereik' melding?

Veel mensen willen weten dat ze iets gaan vergeten voordat ze het daadwerkelijk vergeten. Klinkt too good to be true hé? Toch niet! Want bij Chipolo (gratis functie) en Tile (premium functie) hebben ze daar iets op verzonnen. Je kan instellen dat wanneer je buiten het bereik van bijvoorbeeld je portemonnee komt, jij een bericht krijgt met een melding “pas op, je vergeet iets”. Op die manier loop je nooit meer de deur uit zonder je sleutels of portemonnee.

Wat is het energieverbruik van een Bluetooth Tracker?

De Bluetooth Trackers van Tile en Chipolo maken gebruik van de nieuwste versie van Bluetooth. Deze nieuwste techniek wordt ook wel Bluetooth Low Energie genoemd. Deze verbeterde technologie, waar zowel Tile en Chipolo gebruik van maken, zorgen voor communicatie tussen apparaten met een laag verbruik in batterij. Het energieverbruik is afhankelijk van de frequentie van het gebruik van de Bluetooth Tracker. Wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van de 'buiten bereik' functie van Chipolo zal de batterij sneller leeg gaan dan wanneer deze functie niet actief is. Maar dan krijg je natuurlijk geen melding wanneer je buiten het bereik van je sleutels bent waardoor de kans op het kwijtraken van je sleutels groter wordt. Gelukkig valt dit in de praktijk enorm mee en kun je deze functie prima aanzetten zonder dat je batterij super snel leeg gaat.  

Heeft een Bluetooth Tracker een vervangbare batterij?

Bluetooth trackers blijven zich over de jaren heen steeds meer ontwikkelen. Tegenwoordig heeft bijna elke bluetooth tracker een vervangbare batterij. Zo hoef je niet elke keer een compleet nieuwe bluetooth tracker te kopen als die van jou leeg is. Echter zijn er nog een aantal oudere modellen die nog geen vervangbare batterij hebben. Dit gaat om de volgende modellen: Tile Mate, Tile Slim en de Chipolo Card. Verder hebben al onze bluetooth trackers wel een vervangbare batterij. De batterijen van de bluetooth trackers van Tile die geen vervangbare batterij hebben, hebben een levensduur van ongeveer 3 jaar. De Chipolo Card heeft een levensduur van een jaar. Bij de bluetooth trackers waarvan de batterijen wel vervangbaar zijn, is het mogelijk om dit eenvoudig zelf te doen. Zo hoef je niet teveel moeite te doen wanneer je bluetooth tracker bijna leeg is. 

Hoe kan een community helpen bij het terugvinden van mijn spullen? 

Mocht je bijvoorbeeld je sleutels kwijt zijn, dan sta je er niet alleen voor! Ondanks dat een Bluetooth Tracker een 'beperkt' bereik heeft kan je dus alsnog je sleutels terugvinden met behulp van de community's van Chipolo en Tile.

Hoe werkt het?

Samen met alle Chipolo en Tile gebruikers gaan we ervoor zorgen dat jij snel jouw sleutels terug vindt. Hoe? Wanneer jij een item als verloren opgeeft wordt de tracker gezocht door elke gebruiker van Chipolo of Tile. Dit is geheel anoniem en niemand weet dat zij mee aan het zoeken zijn naar jouw kwijtgeraakte sleutels. Wanneer iemand, onbewust, verbinding maakt met je tracker krijg je een melding en weet jij precies waar je sleutels liggen. Degene die in het bereik is, ontvangt een ‘found’ bericht als blijk van dank, maar ziet niet waar of van wie de Tracker is. Alles is anoniem!

Hoe verdient een Bluetooth Tracker zich terug?

De een raakt net wat vaker iets kwijt dan de ander, echter overkomt het ons allemaal wel eens dat we onze spullen kwijt zijn. Jaarlijks spenderen we erg veel tijd aan het zoeken van onze spullen terwijl ze vaak niet ver weg zijn. Een bluetooth tracker kan je deze tijd besparen waardoor je deze gewonnen tijd gewoon in iets anders kan steken. Daarnaast is het kwijtraken van je spullen ook geen goedkoop grapje. Ben je je portemonnee kwijt? Dan ben je al snel een hoop geld kwijt aan het vervangen van deze spullen. Een bluetooth tracker verdient zich dus terug in zowel tijd als geld en is daarom een goede oplossing voor iedereen. Ben je van mening dat een bluetooth tracker echt iets voor jou is? Bekijk dan onze bluetooth tracker collectiepagina! 

Bluetooth Tracker kopen?

Bij altijdalleskwijt.nl bieden we verschillende bluetooth trackers van de merken Tile en Chipolo aan. Zo weet je zeker dat je niks meer kwijt hoeft te raken! Nu je alles weet over de bluetooth trackers zit er nog maar een ding op: een bluetooth tracker kopen. Op de altijdalleskwijt.nl bluetooth tracker pagina vind je al onze bluetooth trackers. Mocht je nu meer geïnteresseerd zijn in Chipolo of juist Tile, bekijk dan de volgende pagina’s: 

  • Tile bluetooth trackers 
  • Chipolo bluetooth trackers 
  • Daarnaast hebben we voor de Apple gebruiker ook speciale bluetooth trackers die te verbinden zijn met de zoek mijn app op je Iphone. Dit zijn de volgende modellen: 

  • Chipolo One Spot 
  • Chipolo Card Spot 
  • Chipolo Spot bundel
  • 60 uur per jaar!

    Elke dag zoek je gemiddeld 10 minuten naar ‘kwijtgeraakte’ spullen. Van je sleutels die je aan het zoeken bent voordat je weg wilt gaan tot de portemonnee die in de bank ligt. Dat alles draagt bij aan die 10 minuten per dag. Dat is op jaarbasis 60 uur! De meest kwijtgeraakte spullen? 1. sleutels, 2. tassen en op 3. portemonnees. Je tijd is toch meer waard dan het zoeken naar spullen? Koop toch een Bluetooth Tracker en bespaar je die 60 uur zoeken.