5 tips om verloren spullen terug te vinden

Sleutels kwijt, telefoon kwijt of weer je portemonnee kwijt... om gek van te worden toch? Waarom blijven al die spullen niet gewoon liggen op de plek waar je ze had neergelegd? Goed nieuws! In deze blog staan 5 tips die ervoor gaan zorgen dat jij in de toekomst makkelijker je spullen terug vindt. Daarnaast hebben we een handige tip voor je die ervoor zorgt dat je heel makkelijk terug gaat vinden.

1. Spullen kwijt? Wat heb ik allemaal gedaan?

Thuis is de plek waar we het vaakst onze sleutels, portemonnee of telefoon kwijtraken. Stel je voor, je hebt je bluetooth oortjes in je hand en er wordt aangebeld. Je legt je oortjes onbewust ergens neer en opent de deur. Een uur later wil je lekker muziek gaan luisteren maar dan ben je je bluetooth oortjes kwijt… super frustrerend. Dit gebeurt iedereen dagelijks, maar daar is een oplossing voor! Door even rustig te gaan zitten en in je hoofd alle stappen af te gaan die je het afgelopen uur gedaan hebt kom je vanzelf bij je verloren oortjes terecht.

2. Zoek je verloren spullen op de standaard plekken

Waar leg jij je fietssleutels altijd neer? In de la, op de kast, in de kast, op het aanrecht of in je jaszak. Meestal liggen dit soort spullen op standaard plekken. Als je druk bezig bent met andere dingen leg jij je sleutels waarschijnlijk onbewust op één van deze plekken en raak je ze dus kwijt. Het is dus ook verstandig om dit soort spullen op vaste plekken neer te leggen, zo wordt de kans kleiner dat je je huissleutel, fietsleutel of autosleutel kwijt raakt. Wanneer je een van deze plekken langs gaat kan je veel makkelijker je sleutels terugvinden!  

3. Schakel hulp in om je verloren spullen terug te vinden!

Vaak maken mensen zichzelf helemaal gek als ze hun sleutels of portemonnee kwijt zijn. Ze hebben alles al geprobeerd en zijn ten einde raad. Op zo’n moment heb je niet zo veel meer aan jezelf en kun je beter hulp inschakelen. Vraag je moeder, broer of vriend om te helpen. Niet persé met zoeken, maar wel met helpen denken. Vaak zeggen andere iets waar jij zelf nog niet aan gedacht had en dat kan wel de ‘key’ zijn naar jouw kwijtgeraakte sleutel!

4. Vind je kwijtgeraakte spullen door schoon te maken!

Ben je nog steeds je spullen kwijt? Het is verstandig om nu niet het hele huis overhoop te halen tijdens het zoeken. Daardoor ontstaat er niet alleen chaos in je hoofd maar ook in huis. Zo vind je je spullen natuurlijk nooit terug… Doe het tegenovergestelde, pak er wat schoonmaak spullen bij en schoonmaken maar! Door schoon te maken ga je elk plekje in je huis langs en mis je niks. Op die manier zoek je gestructureerd en is de kans stukken groter dat je je spullen wel vindt!

5. Met bluetooth trackers raak je je portemonnee, sleutels of telefoon niet meer kwijt

Je telefoon, sleutels of portemonnee kwijtraken kan je natuurlijk voorkomen. Wanneer je je telefoon kwijt raakt zijn er handige oplossingen om hem terug te vinden. Door een geluidje af te spelen of door jezelf te bellen heb je ‘m binnen no-time teruggevonden. Ik hoor je al denken; kon dit ook maar met andere spullen. Dat kan! Door een bluetooth tracker aan bijvoorbeeld een sleutelbos te hangen kun je je verloren sleutels net als je telefoon binnen no-time terugvinden. De bluetooth tracker is verbonden met je telefoon waardoor je heel gemakkelijk kan zien waar je verloren sleutels zijn. Het is toch heerlijk om jezelf nooit meer druk te maken om spullen die kwijt zijn? Twee toegankelijke bluetooth trackers zijn Tile en Chipolo. Deze bluetooth trackers hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding en kun je aan bijna alles vastmaken.

Werken de eerste vier tips niet of heb je geen zin om al die moeite te doen? Dan kun je jouw spullen voorzien van de bluetooth trackers van Tile en Chipolo.